Waarop let je bij het aanbrengen van zelfbruiner?


Zoals je misschien al gelezen hebt in mijn Summer Must Have blogpost, gebruik ik de laatste tijd een spray als zelfbruiner. Deze is geconcentreerd en dat vind ik leuk voor het begin van de zomer zodat ik meteen een mooie bruine kleur heb.Voordelen
1. Bereiken van moeilijke plaatsen
Het grote voordeel van een spray is dat je op de bovenkant van je handen ook kan sprayen, want je hoeft niet meteen je handen te wassen om het product van je handpalmen te krijgen (om dus oranje handen te vermijden).
Ook kan je zonder problemen je rug bereiken, een groot voordeel ten opzichte van zelfbruinende producten in crèmevorm!

2. Snel droog
Een ander voordeel van de spray is dat hij razendsnel droogt, je loopt gewoon even wat anders te doen in de badkamer zonder je aan te kleden, en voor je het weet is het product ingetrokken.

3. Geen vieze zelfbruinergeur
De spray van Garnier ruikt lekker en zomers!

Opgelet
1. Hydrateren
Het is belangrijk dat je bepaalde plekken van je lichaam eerst hydrateert met een bodylotion. Knieën, ellebogen en knokkels van je handen zijn droger, waardoor zelfbruiner daar meer effect heeft en donkerder uitslaat, wat je natuurlijk wil vermijden.

2. Vergeet volgende plaatsjes niet:
- je rug
- de achterkant van je benen
- je billen
- je voeten
- je enkels
- je polsen
- de bovenkant van je handen
- de achterkant van je armen

3. Pas op met handpalmen
Zorg dat je nooit sprayt op je handpalmen. Zelfbruiner op handpalmen wordt donkeroranje en ziet er een beetje belachelijk uit.


Bij de gezichtsspray moet je letten op volgende zaken:
1. Haar uit het gezicht
Zorg dat je haar niet in je gezicht hangt. Draag een haarband die je tot op je haargens trekt, zodat daar het product (net als bij wenkbrauwen, zie verder) niet kan inwerken.

2. Hydrateer eerst
Als je een droge huid hebt of je hebt bepaalde zones in je gezicht die droog aanvoelen, hydrateer dan eerst je gezicht om geconcentreerdere bruining te voorkomen. Je wil er niet uitzien als een gesmolten chocolaatje.

3. Sluit je ogen
Lijkt evident, maar ik kan me best inbeelden dat je zo geconcentreerd in de spiegel kijkt om geen plekje over te slaan dat je vergeet je ogen te sluiten.

4. Gelijkmatig sprayen
Spray van links naar rechts gelijkmatig en werk zo naar beneden.

5. Hals
Vergeet je hals niet! Het leuke aan zelfbruiner is net dat je ook zonder makeup een mooie teint hebt; als je je hals vergeet zie je er standaard uit als een slecht geschminkt persoon, en je bent niet eens geschminkt. 

6. Wenkbrauwen ontdoen van product
Meteen na aanbrengen, moet je met een gevouwen watje of een wattenstaafje het product van je wenkbrauwen  verwijderen.

Zo, ik hoop dat je hier iets aan hebt!
Laat me weten welke zelfbruiner jij verkiest :)

Liefs
M