Update van mijn favoriete zelfbruiner + tips!

Liefste bloglezeressen,

Hier ben ik weer met een nieuwe post!
Mijn absoluut favoriete zelfbruiner (nu al een hele tijd lang) is Loving Tan. Ik gebruik de Deluxe Bronzing Mousse in Ultra Dark (deze). Het is een superproduct dat een prachtige bruine kleur geeft die géén oranje ondertoon heeft, het is vegan (niet getest op dieren en vrij van dierlijke producten), bevat geen parabenen, en ruikt lekker.
Veel mensen stellen me er vragen over en dus denk ik dat het wel handig is als ik er een hele blogpost aan wijd ! 

1. Geeft Loving tan vlekken of strepen?

Neen. Ik gebruik al bijna 10 jaar zelfbruiners en ik heb dus veel ervaring met verschillende soorten en merken. Loving Tan is een bruine mousse en geeft een mooi gelijkmatig effect. Je brengt hem aan met een handschoen, misschien dat dat een rol speelt.

2. Stinkt Loving Tan?

Helemaal niet! Dat is een pluspunt tegenover veel andere zelfbruiners. Loving Tan ruikt juist lekker.

3. Hoe lang duurt het voor je bruin ziet?

Als je de Deluxe Bronzing Mousse gebruikt (deze) dan zie je onmiddellijk bruin dankzij de gidskleur (de bruine kleur die je ziet wanneer je de mousse uitsmeert en die je toont waar je al geweest bent). De kleur ontwikkelt zich nog in de 6 uren nadat je het product hebt aangebracht, en is dan pas op zijn uiteindelijke donkerste punt. De gidskleur is afwasbaar, wat wil zeggen dat zolang je niet gedoucht hebt, de kleur zal afgeven met water (dus ook zweet). Dat geldt enkel voor de gidskleur, de uiteindelijke (semi)permanente kleur is niet afwasbaar met water. Het beste is dus om eerst te douchen zodat je huid proper is, dan je zelfbruiner 's avonds aan te brengen en ermee te gaan slapen, en 's anderendaags te douchen om de gidskleur te verwijderen. 's Nachts zal je huid niet nat worden behalve als je zweet (dan ga je wel vlekken op je lakens krijgen maar die zijn perfect uitwasbaar) en heeft de kleur tijd genoeg om te ontwikkelen zodat je de dag erna zo bruin ziet als je wil. 


Boven: voor, onder: meteen na het aanbrengen 

4. Waar moet ik op letten bij het aanbrengen?

Ten eerste moet je een handschoen kopen bij je product (deze). Loving Tan mousse breng je niet aan met je handen omdat het zo een sterke zelfbruiner is dat het je handpalmen zou verkleuren.

Ten tweede: zorg dat je huid gescrubd en gewassen is voor je zelfbruiner aanbrengt. Op die manier zal je huid gelijkmatig lichter worden omdat je op voorhand al dode huidcellen verwijderd hebt. Om gelijkmatig lichter te worden, dien je ook nadat je gebruind bent, goed te hydrateren met bodylotion. Als je een tijdje geleden de mousse aanbracht zal je zien dat je huid door het aanmaken van nieuwe huidcellen en het verliezen van dode huidcellen, op sommige plekken wat lichter geworden is wanneer je niet scrubt. Je kan dan gewoon met een scrubhandschoen of een loofah je huid scrubben zodat je weer gelijkmatig je eigen huidskleur hebt, en daarna opnieuw zelfbruiner aanbrengen.

Ten derde: smeer handen, voeten, knieën en ellebogen eerst in met bodylotion voor je Loving Tan aanbrengt. Dat zijn plaatsen die meer bruin worden doordat je huid er anders is.

Ten vierde: breng Loving Tan op je handen aan als volgt: gebruik een make-upsponsje in plaats van de handschoen, en vorm een klauw met je vingers. Op die manier zorg je ervoor dat je geen witte streepjes krijgt in de rimpeltjes op je knokkels. Behandel je volledige bovenkant en zijkanten van je vingers maar absoluut niet je handpalmen! Verwijder eventuele mousse op de handpalmen onmiddellijk met water en zeep (bv met een washandje), want zelfbruiner en handpalmen zijn een slechte combinatie. Gebruik niet teveel product wanneer je je handen behandelt! Je kan altijd bijbruinen achteraf, maar als je handen te donker zien ga je moeten wachten en je handen veel wassen vooraleer ze terug normaal zijn.

Ten vijfde: was zelfbruiner van voeten en handen af na een halfuur à maximum een uur. Dit is een goede tip die ik las in een mail van Loving Tan die ik nu altijd toepas met succes. Vooral handen bruinen veel meer dan de rest van het lichaam en dus kan je best het product al sneller verwijderen op die plaats. Je zal dan wel een kleurverschil merken aangezien op de rest van je lichaam de bruine gidskleur nog aanwezig is, en de permanente kleur op je handen nog niet zichtbaar is, maar vergis je niet! Hij is nog aan het ontwikkelen. Ga slapen en de dag erna is je kleur precies goed!

5. Gaat Loving Tan af als ik ga zwemmen?

Nee. Enkel de gidskleur is afwasbaar met water. Die moet je afwassen in de douche, vanaf dan is de kleur op je huid blijvend en zal hij langzaam vervagen door veel te douchen/scrubben/de natuurlijke evolutie van je huid die zichzelf vernieuwt.

6. Geeft Loving Tan af op witte kledij?

Nee. Loving Tan zal enkel de gidskleur afgeven op wit, bv wanneer je hem ipv 's avonds, 's morgens aanbrengt en de gidskleur doorheen de dag op laat. Als je dan zweet, zal je dat zien aan de binnenkant van lichte kledij maar dat kan je uitwassen. Het beste is om de zelfbruiner 's avonds aan te brengen zodat je je daar geen zorgen om moet maken.

7. Hoeveel kost Loving Tan?

De mousse die ik tot nu toe gebruikt heb, is de Deluxe Bronzing Mousse in de kleur Ultra Dark (zie hier) en kost 39,95 Australische dollars (€27,08 is dat momenteel) en de handschoen die je gebruikt om Loving Tan aan te brengen (deze) kost 14,95 Australische dollars (€10,1). Het is heel belangrijk dat je deze zachte handschoen gebruikt voor een mooi resultaat (je handpalmen mogen niet bruin worden en een gewoon washandje zou strepen geven).
Je kan op de website ook een ding kopen (hier) om je rug makkelijker in te smeren, maar dat is niet nodig tenzij je echt niet goed aan je eigen rug kan. Ook verkopen ze een handschoen om te scrubben, die ze soms gratis erbij geven met een bepaalde code, maar die heb je ook niet nodig als je een scrubhandschoen of loofah hebt thuis.

Er is ook een Express versie van de mousse in de kleur Dark (hier) of in de kleur Medium, waarbij je na 2 uur al de gidskleur kan afwassen omdat de kleur sneller ontwikkelt (de gewone heeft 6 tot 8 uur nodig om op zijn donkerste punt te geraken). Die heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik ben van plan om hem binnenkort te bestellen! Momenteel is de 120ml versie uitverkocht op de website en verkopen ze enkel de 200 ml, die ik in de toekomst wel graag zou kopen indien de Express goed is meegevallen maar voor de eerste keer ga ik niet meteen een grote fles kopen. De Express versie kost evenzeer 39,95 Australische dollars (€27,08). Als ik deze goedgekeurd heb, zal ik jullie dat zeker laten weten! 

8. Hoeveel zijn de verzendkosten en hoe lang moet ik wachten tot mijn bestelling aankomt?

De verzendkosten naar België zijn zo te zien verlaagd naar 10 Australische dollars (€6,7)! Toen ik bestelde, was dat meer, behalve wanneer ik boven een bepaald bedrag zat. Super dus! Soms zijn de verzendkosten dus gratis boven een bepaald bedrag. Dat zie je op de site! Je moet zo'n 2 weken (5 - 14 dagen) wachten voor je pakketje aankomt en je kan het online volgen met de code die ze je sturen in een mail. Als je wil kan je ook Express Shipping kiezen, dan betaal je 20 AUD oftewel €13,6 en heb je je pakketje al binnen 2 - 5 dagen.

Ziezo, ik denk dat ik alles gezegd heb. Let me know als je nog met een vraag zit voor mij, zodat ik je kan helpen :) 

Veel liefs,
Manon